NOVEMBER

Höstpergola

4/11 Trädgårdsvännerna har möte i Lemnhults Sockenstuga. Vi passar på att köpa tjugo vildkrokuslökar. Jag tänker sätta dem under Stora Körsbärsträdet och låta dem sprida sig i gräsmattan.

8/11 Vi har beskurit träden som Vägverket trasade sönder tidigare under hösten. Staketdruvan får kompost runt fötterna. Lagern har fått sköldlöss som bekämpas med bl a bladglans och såpvatten. Under veckan pendlar temperaturen mellan sju och nio plusgrader. Dis och duggregn dominerar och katterna vill helst ligga framför kaminen och gona sig. Vi är ute i ruskvädret och hägnar in de unga äppelträden. Jag passar på att plocka samman alla busk- och blomsterstöd. Tommy mal sönder grenar och kvistar från beskärningsarbetet.

Under eftermiddagen krukar Tommy in anemonerna som fortsätter att blomma och faktiskt sätter nya knoppar. Jag plockar in en av de sista höstbuketterna; rödplister, blåklint, smörblomma, höstfibbla, maskros och gurkört.

14/11 Vi har börjat mata småfåglarna. En lysande röd domherre plockar frön i syrénbersån och får sällskap av en steglits. Hackspettarna hackar ivrigt i sig av talgollen som hänger utanför köksfönstret. Hur lätt de skrämmer iväg hungriga talgoxar och blåmesar. Tommy har tagit hem en ny gräsklippare som ska provköras under morgondagen. Dennis är hemma ett par dagar för att fixa med nätverket som har strulat.

17/11 Den första snön! Vi sätter in de sista innanfönstren.

25/11 Är kompledig hela veckan, skönt.

 


Tillbaka