FEBRUARI

Vinterfläder, 80 KB5/2 En kardon är uppe. Den stora hackspetten trummar energiskt i en död tall. Undrar vad han hittar för godsaker. Det är flera plusgrader så vi passar på att öppna jordkällaren och titta till potatisen. Dansk mandel har redan börjat gro, det är inte bra. Tar in ett par kok Rosamunda och Congo. En flaska fläderblomssaft åker med av bara farten.

12/2 Dennis kom hem i natt. Han ordnar med datorena i vanlig ordning och ger oss en trevlig liten bil att slita på. Två gäss i låg flykt över tomten. Bär ut sådden med kermesbär till en sandlåda. Amaryllisen har börjat slå ut. Det är två stänglar, på den första syns sex rödskimrande blomknoppar. 

19/2 Sparvhöken hälsar på vid fågelbordet, vacker men farlig för våra små matgäster. Lyckligtvis verkar de ha kort minne och plågas inte någon längre stund då grannen går hädan i hökens klor. Tommy klättrar upp i Gammelgranen och tittar till ugglans holk. 

20/2 Bina är ute på rensningstur trots kylan. Termometern visar noll men kanske värmer solen mer än man anar. Vi går på en skogspromenad som visar sig bli tre timmar lång. Det känns verkligen skönt att komma ut och röra på sig.

27/2 Under veckan ser vi sju grågäss, sexton kanadagäss och en ormvråk då vi åker till arbetet. Vid hemkomsten sitter koltrasten i syrénbersån. Vad ska han få att äta? Snödjupet är drygt tio cm och det blåser snålt. Matproblemet löser sig, trasten hittar kattmat på verandan och plockar raskt i sig. Vi tar en tur i trädgården och till vår förvåning hittar vi ett kalvkadaver bakom berget. Vem förövaren är vet vi inte eftersom inga spår avtryck är synliga. Tommy bär upp kadavret på berget där korparna tar hand om det. 

29/2 Tommy ser sex tofsvipor och sex grågäss i par vid Farstorps Gård. Tofsvipornas och stararnas ankomst fyller alltid själen med samma glädje, år efter år. 


Tillbaka