DahliaAUGUSTI

1/8 Det är drygt femton grader varmt då vi vaknar till regnets smatter mot sängkammarfönstret. I dag åker vi till Göteborg och Hedens Lustgård. Vi känner oss  upprymda och förväntansfulla inför besöket. Ska ju få träffa Dennis och Yimin också.

5/8 Göteborgsresan är en fullträff! Vi frossar hämningslöst i all skönhet. Lustgården är spännande med prov på olika trädgårdsmänniskors smak och fantasi. Slutligen hamnar vi i Botan, (naturligtvis) tillsammans med Dennis och Yimin. Kaffe och plommonkaka i caféets uteservering. 

6/8 Ängens Dag! Vi åker till Jan-Erik i Äsprilla där årets slåtter går av stapeln. Efter dagens arbete, som inte är så hårt då vi är många som hjälps åt, dricker vi kaffe och äter äkta småländsk, hembakad ostkaka med jordgubbssylt och grädde. 

10/8 Tur till Skåne. Vi gör Österlens trädgårdar. Åbergs Trädgård är en överraskning i jämförelse med de övriga. Absolut i klass med Tirups Örtagård. Verkligen värd ett återbesök.

Köper "bimaterial" på hemvägen, honungsburkar, sil mm.

16/8 Tommy slår i Slåtterängen. Han lämnar flera områden orörda då pukvetet fortfarande blommar. Vi kontrollerar våra provytor. Efter tre månader visar det sig att räfsa + aska och räfsa + kalk artar sig bäst.

18/8 Krukar in engelsk mynta. Thomas, Magdalena och Hannah här på väg till Stockholm. Bjuder på lunch med dessert som består av björnbär som Thomas har plockat, gott. Vi får plantor av doftkörvel, hampstånds och sjögull. Phlomis och Echinops bannaticus bestämda. 

21/8 Tommy beskär och spaljerar Polstjärnan. Dessutom tar han ner ett gammalt äppelträd bakom berget. Det blir betydligt snyggare. Claes ringer angående målning av Sockenstugan. Regn under natten.

26/8 Tolv plusgrader och klar himmel. Tommy arbetar med målning i byn. Snabbmätning av nya örtasängar. 

30/8 Under veckan besöker vi "Ingers backe" och går på "vildsvinsbökstök" i skogen vid Trappeberg. Kaffepaus i det fria. Kommer hem vid 14-tiden med ett par liter kantareller. Nils ringer och pratar växter.


Tillbaka