NOVEMBER
1/11 Milda dagar med dagg i spindelns nät. Vi passar på att så fotblad, flugtrumpet och en hel del våradonis.

 

3/11 Tar med mig ljunghonung som beställts under veckan. I dag börjar vi klippa lönnarna vid Sockenstugan. Tommy klänger i träden och sågar grenar och jag släpar samman riset och lägger i högar. Ett arbetet som faktiskt är riktigt roligt då man är två som hjälps åt.

Dennis kommer hem och överraskar oss med god cognac, en hel liter Camus som han köpt i Baden. Han har tagit semester och tänker tillbringa en vecka här hemma. Det är trevligt tycker vi.

11/11 Idag har vi druckit förmiddagskaffe tillsammans med Naturgruppen. De överraskar oss ett lass torr, kluven ved som de plockar in i vedboden. Så glada vi är att ha sådana toppenkillar som vänner. Långben har försvunnit på samma sätt som han kom hit, utan att lämna några spår. Saknaden breder ut sig, hoppas bara han har det bra.

Ett ex av mindre hackspett klänger omkring i Stora Körsbärsträdet. Under dagen klipper vi färdigt träden vid Sockenstugan. Vi kör hem grenarna och maler ner dem till flis. det ser genast rent och snyggt ut.

16/11 Är hundvakter en vecka framåt. Det blir åtskilliga turer ut i skogen, bl a till Gränslund och Folkatorp där vi tittar till Eken. Vid hemkomsten sitter tolv sidensvansar i rönnen bakom ladugården och över oss kommer nio storskrakar flygande i streckformation. Småfåglarna bjuds på mat på stenbordet. Den röde katten placerar sig mitt i brödhögen och väntar på stekta sparvar.

25/11 Tommy flyttar sälgen till Stora Eken och en schersmin till bädden med Kvinnans örter. Börjar hamla träden vid Kyrkoruinen. Det är lika spännande varje dag att komma hem från arbetet och se vad han har gjort. Under kvällen arbetar jag med växtskyltarna till medicinalväxterna.

29/11 Har målat färdigt skiffertavlorna och satt ut vid Kyrkogångsörterna. Sammanlagt nio olika doftande örter (tre- sju- och nio-talen är viktiga i det här sammanhanget). Jag har valt malört, citronmeliss, lavendel, isop, balsamblad, kungsmynta, munkrenfana, krusmynta och åbrodd. Tommy sågar ner några förvuxna buskar vid staketet. Han väljer att släppa upp ett antal askar istället.


Tillbaka