FEBRUARI 

 
  3/2 17 minusgrader under den gångna natten! Snödjupet är ca 25 cm och det roar Tommys lilla barnbarn Amy, som gärna tumlar om i snön. En bofink med skadad vinge dyker upp vid fågelbordet, hoppas den klarar sig över vintern.

Vi tar en snabb uppfriskande promenad för att lufta lungorna. Vid hemkomsten ringer vännen Nils och vi får en trevlig pratstund om årets frönyheter. Tommy hämtar mer havre hos grannen.

7/2 Plötsligt slår vädret om. Det är 4 grader varmt, hård blåst och jag tömmer regnmätaren som visar 17 mm. Tommy mal kvistar och grenar från hamlingen vid Kyrkoruinen. Sista lådan Lobo-äpplen tas upp från jordkällaren. En flaska rödvin får följa med in och förgyller dagens middag.

9/2 Till Vetlanda med födelsedagspresenter till Emelie som fyller fem år. Vi flisar grenar under en tvåtimmarsperiod. Sexton sidensvansar kalasar på äpplen under stenbordet. Eftermiddagen går åt till bakning. Tommy bakar matbröd och jag gör kolasnitt till kaffet. 

12/2 All snö är borta. Koltrasten hälsar på och kontrollerar äppeltillgången. Vi flisar färdigt och sedan är det dags för en promenad.

13/2 Klart väder! Grannen plockar ner sitt stora garage och vi får ta det virke vi behöver. Tommy bryter ner brädor och läkt som jag rensar från spik och lägger i högar. Ett roligt jobb som ger snabbt resultat. Vi kör hem virket och lägger det under tak. Ut i skogen med grannen för att titta på ett eventuellt fiskgjusebo. 

Tar en kvällsrunda i Örtagården där flox och dårört skymtar vid markytan.

19/2 Blåsigt, molnigt men drygt 3 plusgrader. Vi sågar ved ett par timmar under förmiddagen. Till Åseda för att jaga stora krukor till Afrikas lilja, rosmarinen som är meterhög, lagern och ginko biloban som vuxit ur sina kärl. Vid hemkomsten lägger jag frön av röd hundrova i blöt. De skall ligga i vatten minst fem dygn.

21/2 Bokrea!! Köper en del trädgårdslitteratur samt en presentbok till Yiming. Dennis ringer. Han verkar nöjd med sin avhandling.

26/2 Sår nysrot och planterar om Afrikas lilja. Rosmarinen ser ganska bedrövlig ut men får vänta med omplantering ett tag. En utfärgad koltrast äter äpplen vid syrenberån. Bakar en äppelkaka till vårt eftermiddagskaffe.

 


Tillbaka