December 

 

Decembermörka dagar. Med sol som hukar i rodnad i söder. Stundom dagar av molntäckt himmel.

Snöflingor dala ned genom rymden. Täckande marken den frusna och skogen i brudslöjor vita .

Genljuder nejden av huggarnas smattrande sågar. De högburna resar nu falla till marken.

 

Skuggor och Dagrar                       Torin Hansson 


1/12 Julmånaden har inträtt och vi slår in julklappar. Tommy har tänt i spisarna så vi får lagom varmt eftersom vi har satt deg till Ölandslimpa.  Huset doftar av lack, färskt bröd och brinnande ved.

5/12 Ett tunt snötäcke skyler marken. Vi har varit i Vetlanda och handlat för att fylla den nya frysen. På hemvägen besöker vi Susanne och hämtar en present som hon köpt till Yimin. Om två dagar åker vi till Göteborg och deltar i hennes disputationsfest. 

8/12 Åter hemma efter ett festligt dygn. Katterna är lyckliga och kräver absolut uppmärksamhet från oss. 

15/12 Frost på marken. Hela dagen går åt att röja undan den fallna tallen. Tommy sågar och jag försöker mala på kompostkvarnen. Lägger in citroner i kryddad saltlag. 

20/12 Minus nio grader och ett lätt snötäcke. Idag är vi inbjudna till Tommys gamla arbetsplats på julfest med god mat och dans kring granen. En trevlig och glad dag.

24/12 Julafton och Kattebebben mår dåligt. Hon är yr och virrig, snubblar och kan inte gå rakt. Hon vill helst ligga och vila. 

Vi provsmakar den hemlagade romtryffeln medan vi lagar Janssons frestelse. Om ett par timmar bör Dennis, Yimin och Yangyang vara här. Vi hämtar Magnus så han får äta julmat och vara med på julklappsutdelningen. Det blir en fin julafton. Kattebebben mår bra igen och alla är nöjda med sina julklappar. 

27/12 Familjen Yao-Lundström åker tillbaka till Göteborg. Det har kommit en hel del snö och Tommy skottar flera gånger under dagen. 

31/12 Minus tolv grader och  djup snö i drivor. Ett kort elavbrott under eftermiddagen men annars är vi förskonade trots stark blåst. Dennis hemma och vi firar nyår med oxfilé, fransk potatisgratäng och rödvin. Tolvslaget skålas in med ett glas Moët & Chandon. 


Tillbaka