JANUARI
2002

1/1 Ett nytt år med allt vad det kan föra med sig. Det blåser kraftigt och vi våndas över ugglans gran som gungar oroväckande. Det är drygt minus elva grader. I dag känns det gott att stanna inne och baka bullar till förmiddagens kaffe. 

7/1 Vi packar ner honung som ska levereras då vi åker till Vetlanda. Vid hemkomsten sår jag alrunans frö. Det blir spännande att se hur grobarheten är på fröskörden 2001. Tar en långpromenad över ängarna som är snöfria. Vi träffar två röda, keliga och glada kattungar, som gärna vill slå följe med oss.

11/1 Barmark och två plusgrader vilket lockar oss att gå en tur till Kyrkoruinen. Mossan vid den gamla muren är frestande mjuk och grön. De gamla gravstenarna, vars text är knappt skönjbar, får oss att fantisera om de som vilar under dem. Tidlösheten lugnar och skänker ro till våra sinnen.

19/1 Idag sår jag vit nysrot. Den gamla frös bort i mars 2001 trots att den ska klara sig i zon 8. Barmark och stark kyla ett par veckor tar knäcken på en hel del i trädgården.

25/1 Dennis kommer hem med  praliner, vin och goda ostar, som Yimin köpt i Antwerpen. Det är roligt och spännande med ät- och drickbara presenter tycker vi. Fest i vardagen då man minst anar det uppskattas alltid!

27/1 Dennis åter till Göteborg. Han tar med sig vår lilla Opel för genomgång och besiktning. Det snöar och blåser kraftigt.

29/1 En plusgrad, stormbyar och snö. Vi är utan ström så vi eldar och lagar mat på vedspisen. Som tur är fungerar telefonen. Dennis ringer och talar om att Opeln gått genom besiktningen utan anmärkning. Han har bytt en del som inte var i bästa skick och snyggat till den åt oss. Tur att han kan hjälpa oss då det strular. Använder eftermiddagen till planering av årets köksväxtodling. Susanne och jag skriver fröbeställningar.


Tillbaka