JULI

 

Skaparen har hela världen klätt till en blomtapet och därpå satt människan att spatsera, leva och sig förnöja.

Carl von Linné (1707 - 1778) 

 


3/7 Det har kommit 18 mm regn och molnen hänger tunga. I kväll åker vi till Äsprilla där Jan-Erik bjuder på trädgårdsträff. 

6/7 Vebs-utflykt till Omberg där vi tas emot av en mycket kunnig botanist som visar oss många spännande växter. Vi samåker med Helen och Lars-Åke och dagen går fort i deras trevliga sällskap. Då vi kommer hem finner vi ett lass virke innanför staketet. Vår omtänksamme granne Claes, har sett till att brädorna av Stora Tallen har kommit hem. 

8/7 Virket är inburet och staplat. Vi reser till Huseby med Gynter och Lisbeth. Jag köper en rosa luktpion. Därefter fortsätter Tommy och jag till Linnés Råshult och tittar på Kålgården. Jag är bedövad, förtjust och imponerad. En sådan Kålgård vill jag ha!! 

12/7 Vi gjuter kula och blad av betong. Tommy hittar fältgentiana i Lillängen.

15/7 Susanne, Hans, Amy och Ola här och äter jordgubbar med nyslungad honung. Gunilla, Lennart, Sarah och Amanda kommer. Amanda blir lycklig att se kattebebbarna. Helen och Lars-Åke hit med ett växthus, som vi får av dem. Så snälla människor vi omges av. Vi är verkligen lyckligt lottade. Helen och Lars-Åke gör oss sällskap vid kvällsteet.

19/7 Fältvädd i rabatten - en ny art för Norhagen. Ardackerna blommar för fullt, de doftar sött och gott. Jag gör ett örtsalt som blir mycket lyckat. 

På kvällen fiskar vi abborre. Vi drar upp 25 stycken som vi äter till kvällsmat. Katterna får sin beskärda del.

20/7 Slåtter i Kyrkängen. Tolv personer ställer upp så arbetet går relativt fort.

24/7 Rosor och lammöron putsas. Jag känner mig vissen och gör tidig kväll.

30/7 Tjugo dagars penicillinkur. Semestern ställs in! Dennis och Yiming hemma från resa i Belgien och Frankrike. Vi får en kartong franska viner, en kanna från Delft och ett parasoll som symboliserar ett lyckligt liv. Skall bli gott att avnjuta en flaska fylligt vin, det sätter så att säga guldkant på vardagen.

 

Tillbaka