MARS

lunden Nu nalkas vårdagjämningen, lärkan sjunger, snön droppar från taken och dagen blir  tolv timmar lång i hela landet. Månaden bär samma namn som krigsguden. I lunden slår hasseln ut sina röda blommor och vid ekens fot skymtar blåsippans ludna knoppar. Ännu en vår med lätta löftesrika doftstråk, skimrande luftljus och andlös förväntan.

 


2/3 Två minusgrader, klarblå himmel och sol. Vad kan man mer begära av livet en marsmorgon? I dag tar jag ut rosmarinkrukorna i friska luften, vilken chock det måste bli efter en vinter bakom glasrutorna i kammaren. Lager, nerium och pelargon  får ny jord kring fötterna.

6/3 Den sedvanliga promenaden till Folkatorp för att hälsa på Gammel-eken. Efter middagen sänder jag en hälsning till äldste sonen som fyller år. Så snabbt tiden har runnit iväg. Tycker inte det är länge sedan han föddes.

12/3 Planterar fänkål och kronärtskockor i större krukor. Två exemplar av Crambe cordifolia har kommit upp. Det är snart dags för dem att flytta hem till Susannes växthus. Sår fem olika sorters sallat. Skall bli spännande att vilken som är smakligast. På eftermiddagen ser Tommy tre flockar med sammanlagt sextio grågäss flyga över tomten. Under kvällen ropar kattugglan i Norhagen.

15/3 Plus tre grader, regn och blåst. Vi fyller kaffetermosen, breder smörgåsar och åker till Stora Fly för att se om orrarna spelar. Inga orrar men tolv kanadagäss. Fortsätter till Nye där vi möts av tranornas rop. Regnet har upphört så vi kan ta vår kaffepaus i det fria.

20/3 Veckan har bjudit på två årsmöten. Hembygdsföreningen och Vetlandabotanisterna. Till hembygdsföreningen ordnar vi en liten utställning. Ett bord med ca tjugofem olika gamla potatissorter, ett tittskåp, skäppa, korg och kappe. Inför VEBS årsmöte har Tommy bjudit in en vän som berättar och visar bilder från Eksjö. Intressant och lärorikt, tycker alla mötesdeltagarna.

26/3 Kaffe och gott bröd hos Mats och Ulla. Vi kommer överens om att försöka göra i ordning köket i gamla lärarbostaden i Sockenstugan. Kan vara fint om vi blir klara till kyskkaffet och textilutställningen i augusti

29/3 I dag firar vi min födelsedag med en god middag. Får en ljuvlig parfym av Tommy och Dennis. Arbetar med VEBS program större delen av kvällen. Rödhaken har kommit! En fin födelsedagspresent må jag säga. 

 

 


Tillbaka