JANUARI

Olaus Magnus, den gamle svenske ärkebiskopen på 1500-talet, som led av av obotligt naturintresse, var en av de första som avbildade en sexuddig snökristall. Vår tids vetenskapsmän har fotograferat tusentals snökristaller men ännu inte funnit två stycken som exakt överensstämt med varandra. Kombinationsmöjligheterna i naturen är praktiskt taget outtömliga.

1/1 3,2 minusgrader och 20 cm snö, som fallit under natten. Utsikten från verandan är stilla och vacker med solljus över den rena orörda snön. Fågelbordet är välbesökt och vi fyller på mataren till brädden. Vännen Herbert ringer och önskar Gott Nytt År! Vi tar en promenad i det vackra vädret. Under kvällen lyckas jag göra färdigt sju stycken dopkarameller till utställningen.

4/1 Strålande klart vinterväder. I dag beställer jag tittägg av "äggmakarna" Hammarström. Vi åker till Vetlanda, besöker biblioteket, handlar mat och hälsar på Sussie. Har tagit med mig honung och senap som har beställts. Fortsätter med arbetet inför vår utställning. Binder en s k Grannlåtskrona av tråd och silkepapper. Har tagit idén från en gammal 1800-talsmodell. Den blir mycket lyckad!

8/1 Dennis och Yiming kommer från Trollhättan lastade med julgåvor från Kina. Jag bjuder på middag innan de återvänder hem. På kvällen blir det genomgång av VeBSprogrammet inför årsredovisningen. Peter Hammarström ringer angående tittägg. Han levererar den 17/2. Tar bilder på grannlåtskronan och minnestavlorna och skickar till Susanne. Tommy köper en Opel Ascona, som skall hämtas i helgen.

15/1 Under veckan har vi hämtat nya bilen som vi är mycket nöjda med. Åt middag tillsammans med Dennis och Yiming på en indisk restaurang, fantastisk god mat. Vi har blivit bjudna på julmiddag av pensionärsföreningen i Korsberga, haft "basarmöte" hos Gunvor lånat påsksaker av Susanne. Jag kallar samman kvinnorna i byn för att lägga fram idén om en vårbasar innan påsk. Gensvaret blir stort och positivt. Vi bestämmer att vi skall träffas och arbeta tillsammans, varje torsdagskväll.

18/1 5 minusgrader då Magnus och Lisbet åker till det nya boendet i Nässjö. På kvällen är det träff i Sockenstugan. 17 personer deltar och alla bollar idéer inför basaren. En rolig och mysig afton.

21/1 Till VOK:s årsmöte. Vi har med oss två vinster till det sedvanliga lotteriet. I år har jag tur och vinner kaffe.  

23/1 Åker till Magnus och ser hur han har det i sin nya lägenhet. Jättefin personal, unga människor med stor förståelse för människor med särskilda behov. Känns tryggt och vi tror att Magnus kommer att trivas bra i hans första gruppboendet.

30/1 En tur till Korsberga där vi under en halvmils promenad ser både sparvuggla och varfågel. Pratar med Fredrik i Matmäster som lovar att bidra till vårbasaren.


Tillbaka