MARS

Vårmånad

Dygnet ljusnar, vintern lider, 
solen sätter sina spår. 
Snön försvinner, 
livets strider lever upp i skogens snår. 
Klockan tickar, det blir vår. 

4/3  8 minusgrader då Tommy räknar örnar ute på Flishultstippen. Jag går till Sockenstugan och plockar undan allt basarmaterial inför kyrkkaffet. Efteråt passar jag på att gå en promenad runt Talleberg. Det tar nästan en timme och  en mugg varmt te smakar gott vid hemkomsten.

6/3 Dennis fyller år. Tänk vad tiden rusar iväg. Tycker inte det var så länge sedan han var en tänkande, fundersam liten kille. Nu är han en vuxen man men fortfarande tänkande och fundersam. Ringer och gratulerar honom. Till Vetlanda och köper band till feststången. Kokar fjorton burkar Mamsells blåbärslycka och sju burkar Mandelspäckad plommonsylt.

13/3 Bakar påskviggar och blandar fläderdricka. Vi får en fiskelåda från Lager-Netto, träskedar från Günter Maiwald, lövkorg från Granngården samt korgar och halmdockor av Gammalt och Nött i Korsberga. 

16/3 Redovisar veckans bidrag vid basarträffen. Vi börjar klä stängerna och berättar att lokaltidningen skall komma i morgon för reportage. Bjuder på påskviggar till vårt gemensamma kaffe. Gör symbolerna till feststängerna som skall vara färdiga till dess journalisten och fotografen kommer. Jag gör Kyrktornet, Helvetets håla, Vita frun och Kyrkoruinen, allt skall minna om det speciella i socknens historia. Innan vi lämnar lokalen dukar vi upp några bord för tidningsfotografens skull.

22/3 Klart och kyligt väder. Reportaget i lokaltidningen var mycket bra. Trevligt skrivet med många bilder. Vi tror att det kommer att dra folk. Vi håller tummarna för vackert väder. En blänkare i Evenemangskalendern och en artikel i Smålandsposten gör nog nytta. Det kommer gåvor från Spinneribolaget i vetlanda. Ett set handdukar och badlakan i fin kvalitet som skall ingå i vårt varulotteri. Inga Ågren och jag ställer i ordning Sockenstugans övervåning där hembygdsmuseet ingår. Kokar godis.

Årets första snödroppar är uppe och den första sånglärkan har kommit. Stare, bofink, bergfink och grågås är tillbaka. Det går mot vår. Jag beställer fler tittägg. Intresset är stort efter reportaget i VP. Flera har ringt och förhandsbeställt.

29/3 Plusgrader men fortfarande snö på marken. Jag fyller år idag. Dennis och Yiming åker till Ungern. Ett trettiotal berg- och bofink hälsar på i trädgården. På kvällen åker jag upp till Sockenstugan och ställer i ordning borden, tar med mig dukar.


Tillbaka