APRIL

Med socknens festspiror hälsar Lemnhults hembygdsförening alla välkomna till 2006 års vårbasar.

 


1/4  Det är äntligen plusgrader då jag hämtar en mycket påkostad fruktkorg hos Matmäster i Korsberga. Sent på kvällen åker vi till Susanne och hämtar nybakade solroslimpor till morgondagens brödförsäljning. Det mesta är färdigt i Sockenstugan, värmen är påsatt och dörren till övervåningen står på vid gavel.

2/4 Puuh!! Vilken dag! Vackert väder och en lagom vind som fick banden i feststängerna att fladdra välkomnande och festligt. Vi slog upp Sockenstugans dörrar klockan tolv och de första av flera hundra besökare strömmade in. Vi sneglade på varandra och såg en liten panikunge väckas i de flestas ögon då vi undrade om sakerna på borden skulle räcka till. Ostkakor, sylt, saft, bröd, honung och ägg försvann i ett nafs. Tittäggen var slut efter knappt en timme, likaså vårt stora godislotteri med fyllda ägg och korgar. De gammaldags påskrisen som var prydda med dekorerade urblåsta ägg, handgjorda pärlprydda fjädervippor och  tänke-och ordspråksremsor försvann snabbt. Växterna, de målade krukorna och rågblommorna, som ingen direkt trodde på, tog slut i ett nafs. Mellan klockan tolv och klockan fyra fanns ingen större möjlighet att parkera en bil till i vår lilla by. Kaffeserveringen blomstrade, man åt hembakat bröd och njöt av varandras sällskap. I allt en mycket lyckad dag med trötta men nöjda deltagare. 

4/4 Efterträff med utvärdering. Vi festar på ostkaka, med jordgubbssylt och grädde. Alla är nöjda med resultatet av basaren och vill att vi skall upprepa den nästa år. Nu vet vi ju vad som fodras av oss. Behållningen av basaren skall gå dels till sportklubbens ungdomsverksamhet, till försköning av lokalerna i Sockenstugan samt leksaker åt Tjernobylbarnen. 

6/4 Det är färdigstädat i Sockenstugan. Frida, Tommy och jag gjorde snyggt på några timmar. Lilla Emma var med och "hjälpte" oss. Skickar tackkort till alla som skänkt till basaren. Sätter ut en tackannons i VP. 

10/4 Mulet och nollgradigt. Vi har haft väkteriet i Nävelsjö under helgen. I dag städar vi i Örtagården. En sädesärla vippar runt på gräsmattan, den mindre hackspetten trummar i lyktstolpen, järnsparv och och bergfink letar efter mat. Plötsligt dyker Lars och Alice upp och ger oss en trevlig anledning att ta paus.

17/4 Fyra plusgrader och mulet.Vitsipporna blommar bakom ladugården. Plockar in ett par stycken och sätter dem i en äggkopp. Nu är det vår. Vi tar en tur till Repperda, Skirö och Smedbälgen. Under veckan har vi uppvaktat Susanne som fyllt år och sått rosenskära, tagetes och tobak.

22/4 Vi är sju personer som räfsar i kyrkoruinen. I år går det fort för Tommy har hållit på att faga i flera dagar så det mesta är klart. Vi får en trevlig gemensam kaffestund då vi är färdiga.

23/4 Tre minus då vi startar färden till Trollhättan. Vi har packat en kaffekorg och stannar till vid Hornborgarsjön och beundrar tranorna som samlats där. En fantastisk upplevelse. Vi får en trevlig stund och äter gott hos Dennis och Yiming. Jag får vackra silhuetter från Kina. Vi är hemma igen på på kvällen vid halv åtta-tiden.

24/4 Till Karlstorp på bonadsutställning. Jag kokar saft. Günter kommer med en halmbikupa som vi får till trädgården. 


Tillbaka