AUGUSTI

Det sitter en längtan i bröstet. Jag vet ej vart den vill fly. Knappt är det till mänskornas gröna land, och knappt till den blåa sky.

Knappt är det till livets oro, och knappt till vilan i mull. Det är en längtan på egen hand, en längtan för längtans skull.

 

Erik Axel Karlfeldt


2/8 Tommy och jag slungar honung. Det är första gången som jag deltar. Jag tar bort vaxet på kakorna och snart har jag honung upp över öronen. Susanne och Hans kommer och smakar på vår fina honung. 

5/8 Fjorton plusgrader. Vi åker till Drags Udde där man har bränt ett stort område allt för att gynna de växter och insekter som är beroende av bränd ved och mark för att överleva. Det hela ger ett mycket spännande och lite skrämmande intryck. Nästa år måste vi återkomma och se om det finns svedje- eller brandnäva inom området. Efter att ha sett de svarta sotiga resterna av tallskogen åker vi Virserums marknad. det är första gången vi är där. En mängd krams och godis finns till försäljning. Ingenting som lockar till köp. Trodde att det skulle finnas hantverksstånd och försäljning av genuina lantprodukter- men tyvärr.

15/8 Under veckan har våra sommargrannar anlänt. Det är trevligt när de är här. Corinna presentar mig med marsipan från Lübeck och Elmar har med sig öl och snaps till Tommy. Vi har besökt Lannaskede Brunn, lyssnat på föredrag och  musik, promenerat runt om i de vackra omgivningarna och löst knepiga frågor på en tipsrunda. En trevlig kväll trots kaffe i regn. Vi har dessutom deltagit i en torpvandring i Nässja. Konstigt att man vet så lite om en by som hör till socknen.  I dag åkte vi till Sävsjö, orten med  blomsterglädje och därifrån till en annan favoritplats, nämligen Komsta ängar. Det började regna och åska vid hemfärden. 

29/8 Vi köper burkar i Eksjö och Aneby. Det är dags att tappa honungen som är ljus och len. Den är mycket välrörd och vid provsmakningen får den högt betyg. Månadens totala regnmängd uppgår till 201 mm.


Tillbaka