OKTOBER

OKTOBERDAGAR

Himlen gråter, dimman väller, 

tjockan tätnar, regnet slår.

Lycklig den som styr och ställer 

under tak i hemmets vrår 

när naturen lagts på bår.


3/10 Det är Magnus födelsedag och vi åker till Nässjö och uppvaktar honom med presenter och en slant att roa sig för. Lisbet kommer, trogen som vanligt. Dagen till ära festar vi på en jätteläcker smörgåstårta. Alla äter med god aptit. Smörgåstårta är Magnus favoritmat och det vill han ha varje gång han har något att fira. Kvällen blir ganska sen innan vi åker hem igen. Magnus är nöjd med sin dag då han även har uppvaktats av arbetskamraterna och personalen i  gruppboendet. Det har hurrats och sjungits för honom.

8/10 Tidig morgon med sträckräkning i Täppesås. För en gångs skull hinner vi dit före skådarkamraterna Alf och Ingrid. Det är surt och lerigt efter gårdagens regn men skam den som ger sig för så lite. Så småningom tittar solen fram och dagen blir riktigt lyckad. Den unge bonden, som äger marken, kommer och underhåller oss en stund med sina galna historier. Han är som vanligt en ljusglimt och glädjespridare.

15/10 Ännu en födelsedag går av stapeln. Tommys barnbarn Evelina fyller nio år och uppvaktas.  Under veckan har jag kokat klarbärssylt, kvitten- och viltgelé, förberett råsaft av tranbär och slånbär. Jag har omskolat drakblomman från Sävsjö, som har mycket låg grobarhet om man jämför med våra egna drakblomsfrön. 

23/10 Dennis och Yiming lägger om dräneringen runt sitt hus och behöver Tommys hjälp så vi åker till Trollhättan. Ett styvt arbete och åtminstone är jag ledbruten då kvällen kommer. Kopplar av med ett glas cognac och en film på deras hemmabio. 

28/10  Ännu en tur till Trollhättan med övernattning. Innan vi åker besiktar Tommy bilen. Jag har bakat  engelska fruktkakor.


.

 Tillbaka