NOVEMBER

Så sjunker mörkret kring den värld jag äger, 

och jag går in och höstens brasa knastrar

och lampan tänds, och under blåa astrar 

står skålen full av blanka rosenhäger.

 

Gunnar Mascoll Silfverstolpe


5/11 I två dagar har Vetlandaornitologernas artrally dragit skådare från stugvärmen. Sjutton klubbmedlemmar deltar och observerar sammanlagt sextionio arter inom kommunen. Rallyt är ett festligt inslag i höstens program. Lite av tävling är det mellan de olika fågelklubbarna, alla vill ju kunna anteckna så många fågelarter som möjligt. 

Magnus har hälsat på under helgen och i kväll skjutsar vi honom till tåget. Det har varit tre fina dagar. 

10/11 Hemma igen efter ett par dagar på lasarettet. En tyst infarkt, sägs det. Nåja, det kanske är svaret på varför jag har varit så trött under sommaren. Har skyllt på värmen. Några minusgrader då Gunvor, Tommy och jag planterar 120 lökar vid Sockenstugan. Efteråt tar vi en kopp kaffe hemma i Norhagen och värmer våra frusna fingrar. Det skall lysa av granna påskliljor i gräsmattan då våren kommer. 

11/11 Det regnar och känns gråkallt då Susanne och jag åker till Ösjöbol  där hembygdsföreningen arrangerat en julmarknad. Vi dukar upp i den gamla lanthandeln tillsammans med en charkuterist från Åseda. Boden fylls av ivriga kunder och kommersen rullar på i fyra timmar. En annorlunda lokal som ger en doft från svunna tider. Det passar så bra för våra lantliga, gammaldags produkter.

19/11 Under två dagar deltar Susanne och jag  i julmarknaden som går av stapeln i Ybels källare, Vetlanda. Den här gången är det trädgårdsvännerna som anordnar marknaden. Ett par tusen besökare hinner gå igenom den gamla källaren, innan söndagskvällen kommer. Det är ett par festliga dagar med musik, brasor, tomtar, varm korv och godis.

23/11 Fyra plusgrader. I dag åker jag till kardiologen i Eksjö. Det är dags att testa orken och hjärtat på träningscykel. Dessutom skall lungkapaciteten kontrolleras. Åker hem med nya mediciner och order om att ta blodtryck och EKG med jämna mellanrum. 

30/11 Den gångna veckan har Tommy och jag gått nästan två mil. Tror att det stärker hjärtat och ger bättre kondition.


 

Tillbaka