FEBRUARI

Pölsan i Häxans Örtagård
Två stora nattfjärilsvingar 
en grubblande fåra av beck, 
det är dina ögonringar 
och näsrotens brådmogna veck; 
på skuldran under särken 
du bär som en brännjärnsfläck; 
och det är mina märken, 
i dem är kvinnan mig täck. 
 
De vittna att blickens duva 
kan lyftas till korpens flykt, 
att drömmen, den jungfruljuva, 
haft skydrag av hemligt och styggt. 
De vittna: änglarnas like, 
ett stänk din lekamen bär 
av sot från Diaboli rike, 
en skugga av skumma begär.

Häxorna ur Flora och Pomona av Erik Axel Karlfeldt 


3/2 Blåst men blå himmel och sol. Bestämmer med Gunvor att jag och Sussie ställer upp i pensionärsföreningen och talar om nyttiga örter. Nu har jag gjort fem stycken halmkronor med ägg. De blir riktigt bra. Vi har tagit hand om linet hos Claes och städat efter oss. Tommy skänker femton fågelholkar till basaren.  Pratar med Dennis som talar om att Yiming skall åka till Danmark och hålla en presentation på universitet.

8/2  Ingemar Gustafsson ringer angående programmet den sjätte juni. Susanne och jag skall träffa trädgårdsvännerna i Hultsfred och berätta om nyttiga örter. I kväll skall Tommy  på styrelsemöte och jag på en sockenstugeträff så i kväll är vi åtminstone i samma hus. Lille Edvin har följt med sin farmor till träffen och underhåller oss å det livligaste. En glad och livad kväll då vi får mycket gjort.

10/2 Minus tolv och snöiga vägar. Till Trollhättan där vi uppvaktar Yiming med armband och orkidéer. Hon har fått en romantisk bukett och en mycket vacker diamantring av Dennis. Dessutom var Yang-yang med på restaurangen där de firade födelsedagen med en festlig middag. Yimings kollegor hade uppvaktat med presentkort till ett gardencenter samt blombukett. Gratulation från hennes mor i Kina och flera kort. 

17/2 Pölsan har varit vissen ett par dagar. Nu är han piggare och smyger på blåmesarna som vanligt. Peter Äggmakare ringer. Jag gör en beställning med ledning av förra årets försäljning. Alla har väntat och undrat om jag får tag på några tittägg till årets vårbasr. Nu kan jag lugna dem. 

22/2 En räv, fullpälsad och vacker går på vägkanten utanför staketet, tio meter från köksfönstret. Vi är verkligen gynnade som bor så nära naturen. Så generösa människor det finns! Jag har fått ett mail från Lennart Stjärnebring som lovar att sponsra vårbasaren med godis värt femhundra kronor. Vi skall ha ett godislotteri även i år. Fyllda påskägg, korgar med chokladkonfekt, lådor med påskgodis mm. Dennis och Yiming skänker oss arton stora påskägg samt flera förpackningar med karameller, chokladbitar mm. Lager-Netto ger en digital klockradio till vårt varulotteri, Fria former ger vackert dekorerade burkar, Matmäster i Korsberga skänker en varukorg, Konsum i Åseda också en korg, Gammalt och Nött lovar att bidra och många fler. 

27/2 Vi åker till Vetlanda för att uppvakta Tommys mamma Karin, som fyller nittiofem år. Hon tycker om blommor så vi köper en en keramikskål med blommor som dekoreras av en fjäril. 

Kvällen fördriver vi med läsning då vi passade på att besöka biblioteket.


Tillbaka