APRIL

                    
Aprildagar skira.
Mot blånande skyar konturer
av flyttfågelsträcken som drager
i väldiga skaror mot Norden.
 
Vårstormar dånande drar över slätten
kastar mot skogskantens trädmur.
Klarblå himmel i solljus badar.
Väcker de svällande knoppar till liv. 
 
 
 
Ur  Skuggor och Dagrar  av Torin Hansson  (1979)  

3/4 Solen lyser från en klarblå himmel och lockar oss utomhus. Sädesärlan har kommit, den sitter på Lillstugans tak och kvittrar. Blåsipporna blommar i Lillängen. Vi räfsar och städar i Örtagården.

7/4 Nio personer fagar byns slåtteräng och kyrkoruin. Därefter trevlig gemensam kaffestund bland spirande vårblommor och spätt gräs. Under veckan är Magnus hemma hos oss och stolt visat sin bowlingmedalj. Sedvanlig tur till Gudmundsås och guidning i Lars A:s vackra marker. 

Fågelskådning i Nävelsjö. Bläsand i kikaren.

13/4 Susanne och Minna fyller år. Günter och Lars L. ringer för småprat. I byn cirkulerar listor mot vindkraften. Vad vill man ha istället? Kärnkraft? Man talar om brandrisk. Jag tar hellre en brand i ett vindkraftverk än i ett kärnkraftverk om jag måste välja. 

Magnus åter hem till Taberg och Claes kommer med ett lass ved. Tommy börjar kapa under eftermiddagen. 

16/4 Klarblå himmel och strålande sol. Mats kommer hit med en halmbal som vi skall ha som täckning i kålgårdens gångar. Jag sätter luftlök. Tommy bygger en pergola till bönorna.

23/4 Lätta skyar. I dag är Tommy på möte i Jönköping. Jag fortsätter vårsådden, det är dags för bär- och smultronmålla. Rensar i Örtagården.

27/4 Drygt fyra plusgrader och molnigt. Tommy har övernattat på Stolpaberg, i hopp om att se tjäderspel. Han har haft tre tuppar och en höna inom sitt närområde. Körsbärsträden blommar, ljuvligt!

29/4 Plus tio grader. Vi rengör fågelbadet och fyller på vatten. Upptäcker en liten huggorm som gömmer sig under en sten vid vedboden. Vi tar flera bilder. Tommy häller vatten i binas lilldamm. Resten av dagen går till skolning av plantor, klippning av rosor och fortsatt rensning i Örtagården. Korparna är på plats i Häxans kvarter och Fågel Blå sitter i sitt träd.


 

Tillbaka